Aloe vera - rastlina nesmrteľnosti


Zvýšenie príjmu vitamínov

18.05.2015 10:22

Aloe vera má zjavné účinky pri príjamní mikroživín. Podporuje a niekoľko-násobne zvyšuje príjem vitamínov či minerálov príjmaných v potrave, alebo užívaných ako doplnky výživy. Bez ohľadu na fakt, že už samotná aloe vera obsahuje množstvo vitamínov a minerálov samotná konzumácia aloe zvyšuje 3 - 4 násobne príjem mikronutrientov. 

Odborný článok z roku 2003 poukazuje na tento fakt. 

"Effect of Aloe vera preparations on the human bioavailability of vitamin C and E

 
Autori v článku porovnávajú príjem suplementu vitamínu C a E za prítomnosti použitia aloe vera. (Vitamín C je rozpustný vo vode a vitamín E v tukoch.) Pre porovnanie dokonca pripravujú 2 druhy aloe. 1. Je to Aloe filetovaná - aloe vera gél a 2. celolistový prípravok z aloe. Výsledok ukazuje, že oba druhy aloe zvyšujú príjem vitamínov a tie sa vstrebávajú postupne a sú v tele zastúpené dlhšie. Zaujímavé porovnanie však vychádza pri jednotlivých druhoch. Pokiaľ Aloe vera gél zvyšuje biodostupnosť vitamínu c o 304% a vit. E o 369% aloe vera šťava pripravená z celolistovej šťavy dosiahla pri vit. C len 80% a k zvýšeniu došlo len u vit. E na 198%. 
Na základe zisteného sa tedá dá povedať, že pri užívaní vitamínových doplnkov je žiadúce spoločne užívať aj aloe vera.
 
Moje osobné odporúčanie je používať aloe vera Gél resp. aloe vera pripravený iba z dužiny - filetovaním a nie z celej rastlinky. Aloe používajte pred jedlom na lačno a tak zvýšite príjem mikronutrientov z každej stravy ktorú zjete 3 - 4 násobne.
 
 
Vysvetlenie medzi filetovaným aloe vera a celolistovými prípravkami nájdete v tomto článku Aloe vera Gél či šťava?

—————

Späť