Aloe vera - rastlina nesmrteľnosti


Ostal mu stáť ...

02.07.2014 22:21

Dnes tu mám niečo z vlastnej skúsenosti.

65 ročný pán s diagnózou diabetes mellitus II typu na inzulíne. Spolu s manželkou ma pozvali s maličkou dušičkou a prosbou o pomoc pri záchrane odumierajúceho palca na nohe. Letmý pohľad na nohu a krátky rozhovor mi úplne stačil na rozpoznanie základného problému. Tu je v skratke jeho anamnéza. Pán s diagnózou diabetes II typu mi ukázal odumierajúci palec na ľavej nohe. Pri rozhovore uviedol, že už prekonal slabšiu porážku (bez následkov) a teraz ho zrazu začala bolieť celá ľavá noha a najmä prsty. Celá mu sfialovela a mal ju úplne studenú. Len vďaka (malej) známosti sa dostal rýchlo chirurgovi pod nôž a ten mu zachránil odumierajúcu nohu keď mu vystužil cievu v ľavej nohe. Krv začala prúdiť do nohy a tá dostala späť svoju teplotu i farbu. S prstami na nohe to bolo však už horšie a najhorší stav bol na palci. Ten bol do polovice celkom sfialovený a po koniec nechta odumieral. Pán doktor previedol skvelú prácu a pánovi nohu zachránil. Na stav prsta poznamenal: "Ak ho zachránime, bude to ZÁZRAK!". (Ďalšie komplikácie si radšej ani nechem predstaviť, pretože scénar býva stále rovnaký. Palec - noha - koleno - stehno - exitus) Pán dostal na zlepšenie stavu ENELBIN a vďaka lekárom a ich rýchlemu zákroku má ešte celú nohu. Stav palca sa počas 2 týždňov po operácii nijako podstatne nezlepšoval. V tomto stave som prišiel ja. Fotografiu som bohužial v tomto štádiu nezhotovil (pravdu povediac, to bolo posledné na čo som myslel). Pánovi som odporučil pitie Aloe vera gélu v dávke 1 ml/kg/deň (v prvý týždeň polovičná dávka). Samozrejmosťou bolo dodržiavanie diéty pri jeho diagnóze. Apeloval som tiež na zvýšený príjem tekutín. 2,5 - 4 litre / deň. Predsa bolo len leto a teploty dosahovali 35°C. Palec pri preväzoch striekať Sprayom s aloe vera a mazať koncentrátom, suché miesta aloe s vysokou koncentrácoiou s propolisom. Preväzovaný obväz taktiež striekať Sprayom s aloe vera. 

Po prvom týždni cítíl pán ústup bolesti a palec sa začal krásne hojiť. Fialové sfarbenie ustúpilo do polovičky pôvodnej veľkosti ale odumretá časť ešte nebola celkom dohojená. Viď obrázok 1 a 2.obr. 1 - 09.07.2013Obr. 2 - 09.07.2013

 Pán pokračoval v aplikácii podpornej (hlavnej?) liečby. Počas druhého týždňa užívania sa stažoval na zvýšené močenie aj v noci. Upokojil som ho, že je to normálne kôli prebiehajúcej detoxikácii ako i kôli zvýšenému príjmu tekutín. V užívaní Aloe vera Gélu teda pokračoval a taktiež aplikoval spray a koncentrát. V priebehu ďalších troch týždnov došlo k značnému zlepšeniu stavu, ktoré možete vidieť na nasledujúcich obrázkoch.

Obr. 3 - 01.08.2013Obr. 4 - 01.08.2013

Odporúčanie znelo pokračovať v podpornej liečbe. Celkovo pán vypil 6 litrov AV gélu a popri tom neminul ani 150 ml Aloe vera spreja a stačilo jedno balenie 100 ml koncentrátu a 100 ml krému aloe vera s propolisom (ešte dosť zvýšilo :). Pri kontrole u chirurga v mesiaci september 2013 bol na palci už len malý nedoliečený fliačik a chirurg sa s úsmevom vyjadril, že sa jeho manželka o neho príkladne stará a nech len tak pokračuje, že to robí výborne :). Prial by som Vám tú emóciu u nich doma žažiť. NOHA JE ZACHRÁNENÁ. Mne sa podarilo ich opäť navštívviť až 28.10.2013. A tak som si tú inkriminovanú nohu opäť vyfotil. Keď som od nich odchádzal ,hrial ma dobrý pocit a pery mi rozťahovalo do spokojného úsmevu. Bolesti v nohe sú už len mierne a teplota vo všetkých prstoch normálna. Ja by som to nazval "Zachránené v hodine 12-tej".

Mimochodom, moje odporúčanie znelo: Pokračujte v pití aloe gélu, aj keby len v polovičných dávkach, nech sa Vám také veci už nestanú. Nehovoriac o prevencii voči porážke. ;)

Obr. 5 - 28.10.2013Obr. 6 - 28.10.2013

To celé sa podarilo vďaka kvalitným produktom od LR Health & Beauty, ktoré tu nájdete.

Ako sa Vám to páčilo? Nechajte mi komentár tu (fórum).

—————

Späť