Aloe vera - rastlina nesmrteľnosti


Aloe vera Zázrak - Mike ADAMS - NaturalNews.com

03.09.2012 09:04

Keďže nie sme všetci špecialisti na angličtinu spojil som sa s webserverom NaturalNews.com a požiadal som ich o možnosť zdieľať ich články preložené do slovenčiny. Mojou požiadavkou boli nadšený a povolenie mi udelili. Preto je teraz možné pre Vás pripravovať výber článkov a noviniek spísaných špecialistami ako je Mike Adams - zvaný tiež "Health Ranger" (Jazdec Zdravia).

 

Text neprešiel finálnou úpravou. Originál môžete nájť na  https://www.natura lnews.com/021858_aloe_vera_gel.html 

Preložila: Zuzana Laššová.

 

Aloe vera zázrak: prírodná medicína pre liečbu rakoviny, cholesterolu, diabetes, zápalu, IBS (syndróm dráždivého čreva) a ďalších zdravotných problémov

 

    Som skutočne rád, že vám môžem dnes poskytnúť informácie o zázračných liečivých schopnostiach aloe vera. Najskôr, pokiaľ nie ste oboznámení, mi dovoľte zdôrazniť, že nepredávam produkty akéhokoľvek druhu aloe vera a tiež som nebol platený za napísanie tohto článku a nezarobil som žiadne provízie z predaja produktov, ktoré tu sú spomenuté. Som nadšený zástanca prírodnej medicíny a osobne som vyrastal a jedával rastliny aloe vera v Tucsone, štáte Arizona (pozn admina: USA).

    V skutočnosti, moja záhrada je „aloe“ farma a každý deň predtým než spravím skvelé chutné raňajky, idem do mojej záhrady, kde si odrežem list aloe vera, rastlinku, ktorá mi garantuje jej liečiacu schopnosť, potom rozrežem list a vytlačím aloe vera gél do môjho mixéru. O pár minút neskôr sa už teším z najpôsobivejšej medicínskej bylinky, ktorú vytvorila príroda.

    Keď tvrdím, že aloe vera je najpôsobivejšia medicínska bylinka vzniknutá prírodou a tento článok môžete brať s plnou vážnosťou. Zo všetkých bylín, ktoré mám naštudované – a tiež prečítaných množstvo článkov na prevenciu chorôb a výživy – aloe vera je tá najúžasnejšia rastlinka z nich. (Cesnak by mohol byť na druhom mieste.) Na našej planéte nie je nič úžasnejšie ako rozmanitosť liečiacich schopností, ktoré zaručuje aloe vera. Jediná rastlinka aloe vera ponúka účinnú a prírodnú medicínu pre:

  • zastavenie rastu rakovinových tumorov,

  • zníženie cholesterolu,

  • obnovenie „zrazenín krvi“ a obrátenie „lepkavej krvi“,

  • zvýšenie okysličovania krvi.

  • zníženie zápalov a upokojenie bolesti artritídy,

  • ochrana tela pred oxidačným stresom.

  • prevencia pred obličkovými kameňmi a ochrana tela pred šťaveľanmi v káve a čaji,

  • zásaditosť (alkalizácia) tela, pomoc pre udržanie rovnováhy pri kyslých diétnych návykoch,

  • liečenie vredov, IBS (syndrém dráždivého čreva), Crohnovej choroby a ďalších zažívacích porúch,

  • zníženie vysokého krvného tlaku prirodzene (liečením príčiny, nie symptómov),

  • vyživovanie tela minerálmi, vitamínmi, enzýmami a glyconutrients,

  • zrýchlenie liečenia z fyzických popálenín a radiačných popálenín,

  • nahrádzanie tuctov zastaraných produktov prvej pomoci, vytváranie bandáží a antibakteriálnych sprejov

  • zastavenie rakoviny hrubého čreva, liečenie čriev a premastenie tráviaceho traktu,

  • ukončenie zápchy,

  • stabilizácia cukru v krvi a redukcia triglyceridov v cukrovke,

  • prevencia a ochrana kvasinkových infekcií,

  • ochrana obličiek pred chorobami,

  • plnenie funkcie prírodného „športového nápoja“ pre rovnováhu elektrolytu, vytvorenie spoločných športových drinkov ako náhradu,

  • zvýšenie kardiovaskulárnej výkonnosti a fyzickej vytrvalosti,

  • urýchlenie obnovenia zo zranení alebo fyzickej námahy,

  • hydratácia pokožky, zvýšenie obnovenia pokožky.

 

Skutočne, nie je nič čo by sa dalo porovnať s medicínskym potenciálom aloe vera. Veľa ľudí vie len o základných použitiach aloe vera gélu. Myslia si, že je dobrý len na spáleniny od slnka. V skutočnosti, aloe vera je užitočné pre vonkajšie aj vnútorné použitie. V tomto článku opisujem oboje.

 

Cesta do púšte

 

    Aby ste rozumeli, prečo je aloe vera taká dôležitá, poďte so mnou do púšti v Arizone. Tam nájdete hojnú (bohatú, prekypujúcu) rôznorodosť rastlinného života, ktorý zobrazuje úžasnú adaptáciu na prežitie v skoro bezvodnom prostredí. Napríklad, niektoré zo stromov majú zelenú kôru a sú takmer bez listov, aby sa znížila strata vody. Malé buriny majú neskutočné kohútiky (čapy) koreňov, ktoré sa ťahajú hlboko do zeme, aby našli aj tú poslednú kvapku vlhkosti a sukulenty vytvárajú svojou technikou vodné zásoby, ktoré zachytávajú vodu do vnútornej maternice unikátnych dlhých retazcov polysacharidov.

Po daždi v púšti môžete vidieť ako sukulenty zväčšujú svoju veľkosť až do 130% než je ich pôvodná veľkosť Počas obdobia sucha sa začnú pomaly vracať do normálnej veľkosť, no prebytočná voda je uzamknutá v ich gélových materniciach a je pohltená.

    Budeme sa zaujímať o tieto sukulenty a o ich vnútorný gél, pretože ten má liečiace vlastnosti, ktoré by boli vhodné pre vás. Pre začiatočníkov, zatiaľ potačuje vedieť, že všetky sukulenty majú samo-obnovovacie vlastnosti. Jednoducho si neukladajú vodu v obrovskom „vodnom tanku“, ktorá uniká pokiaľ je roztrhnutý alebo prepichnutý: vnútorný gél obnovuje každý rez alebo trhlinu automaticky zmršťovaním zranenia a vytváraním nového vodotesného uzáveru. Tento gél z maternice obsahuje stovky rozličných fytochemikálií, ktoré nielen ukladajú vodu a liečia zranenia, ale tiež majú pozoruhodné liečiace účinky pre ľudí, ktorí ich požívajú.

    Doteraz existoval len jeden spôsob ako získať aloe vera gél: rastie sám. Robievam ho už roky a keď ho spravím lahodný, často odrezávam obrovský list aloe vera z mojej záhrady, zrezávam tak hrubú zelenú pokožku listu a vytláčam obrovské množstvo gélu do mixéra. Môžete vidieť ako to funguje v aloe vera PhotoTour. Kúsok aloe vera môžete vidieť na poslednom obrázku, kde ho jem. (Ako pripraviť AV gél z čitého listu).

    Dôvod prečo píšem o aloe vera teraz je preto, lebo spoločnosť, ktorú poznám u nás v Arizone nazvaná Good Cause Wellness uviedla novú líniu nízko-teplotných sušených aloe vera a bobuľkových produktov, ktoré môžete použiť do akejkoľvek pochúťky. Je to ďalšia najlepšia vec, ktorú môžete použiť na rast vašich aloe vera listov. Je to prvotriedny, bez pesticídov, vysoko koncentrovaný aloe vera gél prášok (len gél, nie list) dostupný v dvoch zmesiach: aloe vera+ malinový prášok a aloe vera+ brusnicový prášok. Takto je aloe vera gél dostupný každému, nie len tým, ktorý žijú v púšťach.

    Ako môžete vidieť až doteraz som bol silným zástancom zdravotných výhod aloe vera, ale nebola mi poskytnutá rada ako mám o tomto produkte učiť iných. Typické aloe vera tekutiny dostupné v maloobchodnom predaji sú slabé a niektoré neobsahujú takmer vôbec aloe vera šťavu. Veľa z nich je miešaných s potravinovými zahusťovadlami, aby vyzerali ako gél, ale podstatná časť z ich liečiacich účinkov bola spálená a zničená. Tento nový aloe vera gél prášok je najlepšou formou aloe vera aké som kedy videl a je vo výhodnej úprave, ktorá je dokonalou pre použitie vytvorenia vašich pochúťok. (pozn. admina: kúsok reklamy si pán ADAMS predsa len neodpustil).

O ďalších produktoch budem rozprávať v ďalších článkoch. V tomto som sa sústredil na dôležité zdravotné výhody aloe vera, kde môžete vidieť moje nadšenie ohľadom tejto zázračnej rastlinky.

 

Prínos pre zdravie z aloe vera gélu

    To, čo vám tu prinášam sú moje osobné názorové vyhlásenia o liečiacich prínosoch aloe vera. Je zaujímavé, že keby som si kupoval aloe vera nemohol by som nikdy mať pravdivé vyhlásenia pretože FDA (Food and Drug Administration – Administratíva pre jedlo a chemikálie) by mohla skonfiškovať môj inventár a zavrieť ma za „predávanie neschválených drog“. Ale neobchodujem s aloe vera, obchodujem len s tým, aby som pomáhal ľuďom liečiť sa a nebudem cenzúrovať pravdu o liečiacich silách aloe vera len pre upokojenie FDA, ktoré pokračujú v cenzúrovaní a potláčajú informácie o liečiacich prínosoch prírodnej medicíny.

Tu si môžete prečítať o liečiacich účinkoch o aloe vera, ktoré poznám:

 

Aloe vera výrazne podporuje imúnnu funkciu a ničí rakovinové nádory

    Vedecké prieskumy ukazujú silné imunomodulačné a proti-nádorové vlastnosti aloe vera polysacharidov. Znamená to, že gél pomáha zvyšovať funkciu imunitného systému zatiaľ čo ničí rakovinové nádory. Jedna štúdia publikovaná v International Immunopharmacology (1995) zobrazuje, že aloe vera polysacharidy vystavujú silné makrofágovo-aktivujúce činnosti zahrňujúce výrobu rastúcich objemov oxidu dusnatého (ktorý má protinádorovýnádorový potenciál).

 

Výsledky jednej zo štúdií nájdete tu - štúdia (pridané adminom). Tento odkaz ako i ďalšie štúdie si možete pozrieť pri vyhľadaní cez google scholar na tomto linku - google scholar.

 

    Osobne verím, že každý kto si želá chrániť sa alebo liečiť rakovinu by mal seriózne zahrnúť aloe vera ako súčasť procedúri pre elimináciu rakoviny vo svojom živote. Nemal by som sa výhradne spoliehať na aloe vera, hlavne preto, že existujú tucty rakovín, ktorých liečenie je známe hlavne v prírodnej medicíne. Kombináciou správnych bylín (ako napríklad mačací pazúr), skvelých jedál (napríklad spirulina – vláknitá sinica), pokrokovými terapiami (ako intravenózny vitamín C), kyslíkovou terapiou a ďalšími spôsobmi viete dosiahnuť najlepšie výsledky, v boji s touto chorobou. Pracujte s homeopatom, ktorý vás naučí viac.

 

Aloe vera zastavuje zápaly

    Používanie aloe vera je zásade dobre známe pre liečenie zápalov kĺbov, teda zníženie bolesti atritídy. Ale aloe môže byť aj použivané vnútorne, na zníženie zápalu vo vnútri tela. Ľudia, ktorí pijú aloe vera po dobu 2 týždňov, majú skúsenosti so znížením zápalových príznakov.

 

 

   

 

 

Aloe vera zlepšuje zdravie pokožky

 

 Aloe je jednou z najrozšírenejších zložiek používaných v prvotriednych produktoch pre starostlivosť o pokožku. Dôvod je takýto: je to skvelá medicína pre pokožku! Aloe upokojuje pokožku, hydratuje ju, vyživuje a urýchľuje regeneráciu a tvorbu nového kožného tkaniva. (V skutočnosti, vytlačenie gélu zo živého aloe vera listu a priloženie surového gélu na tvár je oveľa lepšie ako tie najdrahšie očné krémy alebo produkty pre starostlivosť o pokožku na trhu). Zatiaľ čo ľuďom je povedomé aloe vera len na vonkajšie použitie, aloe zvyšuje zdravie pokožky, hlavne keď je použité vnútorne. Pite viac aloe a vaša pokožka bude žiariť!

 

 

Aloe vera stabilizuje cukor v krvi u diabetikov

    

 

Diabetici, ktorí požívajú aloe vera po dobu 3 mesiacov majú skúsenosť s významným poklesom úrovne rastúceho cukru v krvi. Tiež bola preukázaná nižšia úroveň cholesterolu a nepatrné zlepšenie v celkovom cholesterole. Početné klinické štúdie publikovali účinky proti-diabetických vlastností aloe vera. Diabetikom sa tiež zlepšila krv z používania aloe vera. Odkedy aloe odstraňuje „sladkú krv“ a výrazne zlepšuje cirkuláciu do končatín, diabetici trpiaci periférnou neuropatiou (oslabnutie rúk a nôh) by mohli výrazne ťažiť z aloe vera gélu.

 

Štúdie nájdete na tejto adrese.

 

 

 

Aloe vera znižuje cholesterol a triglyceridy

     Keď sa aloe vera gél používa vnútorne, zlepšuje kvalitu krvi a pomáha vyvážiť chemické zloženie krvi spôsobom, ktorý znižuje cholesterol a celkové triglyceridy (hlavne ľuďom so zvýšenou úrovňou). Keď zvážite, že čučoriedky (brusnice) sú silnou medicínou pri znižovaním cholesterolu, mali by ste tiež uvažovať prečo je Good Cause Wellness Aloe Vera + Blueberry product  dobrou voľbou: obidve ingrediencie vysoko znižujú cholesterol! Navyše, je to ďaleko viac šetrnejšie než používanie statínov (statin drugs – nemenné lieky - lieky) , ktoré majú extrémne škodlivé účinky, zatiaľ čo poškodzujú telo živinami ako CoQ10 (koenzým Q10).

Moja rada pre každého: kto je na statínoch mal by vážne pouvažovať o používaní dávok aloe vera + brusnice na bezpečný prechod od statínov (všetky sú pod dohľadom prírodných lekárov samozrejme). Aloe vera vás nezabíja ako statíny. Aloe môžete jesť úplne bezpečne. Dáva vám výhody zlepšenia hladiny cholesterolu pomocou aloe a brusníc a statíny sú vtedy zbytočné. Je mnoho prírodných alternatív, ktoré sú ďaleko bezpečnejšie, menej drahšie a efektívnejšie. Aloe vera je jednou z nich.

 

 

 

Aloe vera zmierňuje bolesť kĺbov a svalov

     Tento účinok sa vzťahuje na zápaly spomínané vyššie. Funguje to, keď sa používa vnútorne aj vonkajšie. V podstate, aloe celkovo znižuje zápaly. Samozrejme, ak budete pokračovať v stravovaní, ktoré môže spôsobiť zápaly (červené mäso, cukor, biela múka, vyprážané jedlá atď.), potom sa nikdy nezbavíte vašich zápalov so samotným aloe, avšak aloe môže pomôcť zľahčiť vašu bolesť, zatiaľ čo budete prechádzať do zdravšieho životného štýlu, ktorý odstraňuje zápaly!

 

Aloe vera zosilňuje antioxidačné účinky vitamínov

Toto je špeciálny zaujímavý efekt aloe: dosahuje aby vitamín C, vitamín E a ďalšie antioxidanty fungovali lepšie! Zosilňuje účinok antioxidantov a pravdepodobne počas tohto zvyšuje kvalitu krvi a dovoľuje aby krv efektívnejšie prenášala kyslík a živiny k bunkám tela. V skutočnosti, verím, že s aloe vera sa všetky živiny prenášajú lepšie kvôli efektom zlepšenia krvného obehu. Ak mám pravdu, znamená to že aloe vera môže zosilniť protirakovinové účinky ratlín a tiež pomáha aby boli účinnejšími vzhľadom na nádor.

Aloe vera momentálne obsahuje pokročilú biochemickú technológiu, ktorej chemické spoločnosti môžu len pomôcť, aby sa jej rozumelo. Táto technológia bola postavená na prírodnej báze a je 100 % kompatibilná s ľudským telom. Všetko, čo musíte spraviť je túto technológiu použiť pre seba a požívať aloe vera gél!

 

Aloe vera lieč i vredy, IBS (syndróm dráždivého čreva), Crohnovú chorobuceliakiu

Polysacharidy nachádzajúce sa v aloe vera rastlinke majú liečivé účinky na mnoho porúch trávenia. Internet je skladiskom informácií a osvedčení o aloe vera pri liečení IBS, vredov, crohnovej choroby a ďalších poruchách tráviaceho traktu. Jednou z najznámejších je aplikácia aloe vera gélu.

Aloe vera nepôsobí okamžite ale potrebuje čas. Neodstráni vašu chorobu po vypití jedného pohára aloe vera gélu. Je potrebné brať ho pravidelne a dlhodobejšie. Väčšina ľudí zaznamenala pozitívne výsledky od 3-30 dní, záleží na podmienkach a je vhodné liečbu doplniť probiotikami.

 

 

 

 

 

 

 

Aloe vera obsahuje acemannan (prírodný imunitný zosilňovač)

Terajší výskum dokazuje protirakovinové účinky acemannanu, fytonutrientu, ktorý sa nachádza v aloe vera. Jedna štúdia dokazuje, že psom a mačkám, na ktorých bola uskutočňovaná rádioterapia kvôli rakovine, bol daný acemannan ako podporná terapia. Ich nádory boli viac zmenšované a navyše po liečbe ich prežilo viac. kliknite pre abstrakt štúdie.

 

Google Scholar (google študovňa) má zoznam stoviek linkov preskúmaných protirakovinových účinkoch acemannanu. Ak hľadáte v štúdiách, mali by ste vedieť, že acemannan nachádzajúci sa v aloe vera zvyšuje zničenie rakovinových nádorov, zvyšuje životnosť a tiež zlepšuje výsledky po obnovení z toxických (chemoterapia a pod.) liečení rakoviny. Jedna štúdia demonštruje, že acemannan zvyšuje produkciu oxidu dusnatého (NO) v bunkách. NO je protirakovinovinová chemikália, ktorá je silno úzko spájaná so zmenšovaním nádorov. V podstate keď je produkovaného viac oxidu dusnatého, vytvára sa menej rakoviny a práve acemannan zvyšuje produkciu NO. Hoci tento čiastočný prieskum bol zameraný na kurčatá, rovnaký efekt bol tiež skúmaný na ľuďoch.

 

Vyhoďte vaše škodlivé lekárničky prvej pomoci: všetko je zbytočné, keď existuje aloe vera

Aloe vera je antibakteriálne, antivírusové a nezhubné. Tento fakt nie je známy len zberateľom rastlín po celom svete, ale aj každému, kto aspoň troška má o aloe záujem. Ak by aloe vera gél nebol antibakteriálny, tak potom by každý malý zárez alebo odrenina aloe vera rastlinky bola celá zasiahnutá baktériami. Aloe musí byť antibakteriálne, aby jednoducho prežilo v divočine! Inak, vlhký, bohatý na živiny gél by bol skvelou živnou pôdou pre baktérie.

Aloe vera robí väčšinu lekárničiek zbytočnými

Môžete sa zbaviť všetkých hlúpych a škodlivých sprejov prvej pomoci (antibakteriálne spreje, vody, bandáže atď.) a všetky nahradiť aloe vera. Bol som oboznámený s balením malých kúskov aloe vera gélu na vnútra rán, ktoré nakoniec vyliečili rany do neviditeľna. Ako aloe vera schne ťahanie rany a jej udržiavanie, zabezpečí aby bola kompletne zbavená baktérií. Navyše, poskytuje vyživovanie tkaniva rany samotnej. Je to tiež perfektné použitie pre zvieratá, pretože ak si lížu ranu, nelížu ju toxickými chemikáliami, ktoré môžeme nájsť v lekárničkách.

Nechcem tým naznačovať, že aloe vera je náhradou za pohotovosť. Ak si useknete prst pri nákupe v obchode, nemôžete použiť aloe vera ako lepidlo. Alebo ak si vaša dcéra porezala nohu pri plávaní, bude pravdepodobne potrebovať stehy, ale ešte predtým bude potrebné ju dostať na pohotovosť, no aloe vera môže ochrániť ranu a vytvoriť ,,javisko“ pre liečenie.

Aloe je tiež užitočné, v podstate, ja si vždy odtrhnem list, keď idem na túru. Je to moja prenosná lekárnička a keď máte aloe, ťažko potrebujete niečo iné. Lieči rezy, odreniny, popáleniny, uhryznutia, uštipnutia, prebodnutia, výrony, popálenia slnkom a dokonca aj modriny. A ako bonus, pokiaľ ste vysmädnutý na smrť, môžete ho požívať, pretože obsahuje vodu. Všetky multimiliardárske spoločnosti pre produkty prvej pomoc a syntetické produkty starostlivosti o pleť vyrábajú zastarané výrobky aloe vera. Preto dúfam, že Alan Friedman, zakladateľ Good Cause Wellness, bude čoskoro poskytovať čistý aloe vera gél bez ďalších prísad. Mohol by byť náhradou jedla a tiež produktov prvej pomoci.

Aloe vera ako prírodný konzervačný prostriedok jedla

Tenká vrstva aloe vera gélu môže byť použitá ako prírodný konzervačný prostriedok jedla odstraňujúci potrebu použitia chemických konzervantov. Prieskum spojený s Danielom Valerom, Ph.D. Univerzity Miguela Hernándeza v Alicante v Španielsku, ukázal, že tenká vrstva aloe vera gélu bola vysoko účinná na konzervovanie jedla. Experiment ukázal, že stolové hrozno bolo namáčané do aloe vera gélu a potom ho uskladnili v chladných teplotách. Neliečené stolové hrozno zhnilo do 7 dní, ale hrozno napúšťané v aloe vera zostalo čerstvé a chutilo úžasne až 35 dní!

Vďaka tejto pozoruhodnej vlastnosti, aloe vera gél by mohlo znamenať revolúciu v bezpečnosti potravín na celom svete. Namáčanie ovocia a zeleniny do aloe vera gélu by mohlo odstrániť e.coli, chrániť čerstvosť a mohlo by skvelo predĺžiť hranicu života. Je jednoduchšie a lacnejšie pre spoločnosti potravín je jednoducho pridať syntetické chemikálie do jedla než zmeniť niečo na bezpečnejšie a prírodné.

Ale to však neznamená, že to nemôžete spraviť pre seba! Skoro, čistý aloe vera gél produkt (bez pridanej chuti) bude dostupný aj v Good Cause Wellness (www.GoodCauseWellness.com). Jednoducho môžete zmiešať nejaký prášok s čistenou vodou a vytvoriť si tak vlastný gél a potom doň namočiť ovocie a zeleninu. Jablká, uhorky, cukina, paradajky, broskyne, zemiaky, hrozno a mnoho iných jedál môže byť chránené práve týmto spôsobom. Keď skončíte s namáčaním do gélu, potom môžete buď piť zostatkovú gélovú pochúťku alebo použiť ho na svoju pokožku na zefektívnenie liečenia. Žiadne aloe vera nebude premrhané, a vaše ovocie a zelenina vám vydržia dlhšie! (Toto je obzvlášť užitočné pre organickú produkciu, ktorá má tendenciu dozrieť rýchlejšie).

Aloe vera predlžuje životnosť

Štúdie uskutočnené na potkanoch dokázali, že aloe vera predlžuje život o 10 %. Zhrnutie o tejto štúdií vysvetľuje nasledujúce:

,, Zhrnutie výsledkov ukazuje nasledujúce: Prijímanie aloe, surové aj spracované, ukázalo predĺženie (10%) priemernej životnosti a pomalšej úmrtnosti mieri doby zdvojenia. Tiež, niekoľko výhodných účinkov z prijímania aloe sa vzťahovali na vek (starobu). Skupina 2 a Skupina 3 preukázala nižší výskyt fibrilácie trombózy než Skupina 1. Navyše, skupina 2 zaznamenala významne zníženú fibriláciu fatálnej chronickej nefropatie a výskyt násobku príčin smrti v porovnaní s kontrolovanou skupinou. Všetky skupiny, ktoré prijímali aloe ukázali nepatrné zníženie výskytu fatálnej leukémie. Navyše, a to nedochádza k žiadnym, toxické účinky neboli nájdené pri prijímaní aloe vera.

Nefropatia – znamená zjednodušene poruchu obličiek. Takže toto tu je vysvetlenie, že aloe vera znižuje chorobu obličiek a ďalšie príčiny smrti. Je tiež preukázaný znížený stupeň leukémie, čo je zaujímavým zistením, pretože v dnešnej dobe veľa detí stále jedáva hotdogy, ktoré obsahujú  dusitan sodným zapríčiňujúci rakovinu (je chemicky pridávaný do nekvalitných potravín na premenu červeného mäsa). Dusitan sodný tak zapríčiňuje leukémiu a mozgové nádory.

Aloe vera ukončuje chorobu kyseliny reflux (spätný tok)

Kyslý reflux (kyslý spätný tok) nie je v skutočnosti choroba. Chemické spoločnosti ju chorobou avšak nazývajú, aby presvedčili každého k požívaniu liekov na zníženie symptómov. Ale v skutočnosti, všetci potrebujeme aloe vera. Je potrebné piť aloe vera gél na pravidelnej báze a symptómy pálenia záhy pravdepodobne zmiznú za niekoľko dní. Samozrejme, pomôže to hlavne vtedy, keď prestanete jesť vyprážané a spracované jedlá.

Aloe vera liečiť popálenia z liečenia rakoviny radiáciou

Pre tie obete, ktoré boli zmrzačené rádioterapiou (ktorá v skutočnosti nelieči rakovinu, mimochodom, toto liečenie je lekárskym podfukom), používanie aloe vera v oblasti radiácie rapídne zrýchlilo liečiacu schopnosť. Konzumácia aloe vera tiež pomáha liečiť radiačné popáleniny. Samozrejme, je múdrejšie vyhýbať sa najskôr radiácii , odkedy procedúra zapríčiňuje rakovinu rovnako ako mamogramy.

Kompletná diskusia o podvodoch v modernom liečení rakoviny by si vyžadovala celý článok, ale krátka verzia je, že rakovinová spoločnosť nemá vôbec záujem o aktuálne liečenie či prevenciu rakoviny a namiesto toho generujú(vytvárajú) pre seba „padnuté ovocie ziskov“ pokračujúce liečením rakoviny, ktoré jedine škodia alebo zabíjajú pacientov. Chemoterapia, radiácia a operácie pre liečenie rakoviny sú veľkými lekárskymi podfukmi a mamografia je aktuálne zákerným náborovým systémom, ktorý straší ženy, aby uskutočnili nevyhnutné vyšetrenia rakoviny, aj keď ju často nemajú. (Stupeň falošných pozitívnych výsledkov je šokujúco veľký a mamografia bola vedecky dokázaná ako škodlivá 10 ženám, z ktorých len jednej pomáha naozaj.)

Ak podstúpite takúto barbarskú procedúru, všimnite si, že používanie aloe vera (vnútorné aj vonkajšie použitie) môže do veľkej miery zlepšiť vaše výsledky ochranou seba pred takýmto, vyšetrením. Samozrejme, moderní onkológovia sú všetci tak arogantní a ignorantskí, že budú trvať na tom, aby ste nebrali nič, čo by vám mohlo „vadiť“ s obsahom jedov , čo je presne to, prečo sa ľudia, ktorí hlúpo veria v modernú onkológiu, rapídne presúvajú z ľudského genofondu.

Radio-modifikačné účinky listu z extraktu z Aloe vera boli skúmané na testoch Švajčiarských albínskych myší na 50 a 100 mg/kg úrovniach dávky. Extrakt bol netoxický, kde vstreknutie sa zvýšilo na 800 mg/kg a významné zvýšilo aj životnosť ožarovanej skupiny, ktorá bola sledovaná. Navyše, vyšetrenie znížilo poškodenie indukovanej radiácie do zárodočných buniek a stratu váhy.

Takže? Kľúčovými pojmami tu sú „významné zvýšenie životnosti“ (myši žili dlhšie), a redukcia v poškodení indukovanej radiácie do zárodočných buniek, čo znamená, že DNA vo vašich spermiách zostanú nedotknuteľnejšie. To je dobré, až na to, či naozaj chcete mať raz „zmutované“ deti alebo ak chcete mať neprirodzenú túžbu sledovať vaše genitálie, ako sa scvrkávajú a zomierajú (to je ďalší efekt z radiačnej terapie).

Aloe vera lieči ochorenie ďasien

Chcete poznať jednoduchú a účinnú liečbu pre vaše ochorenie ďasien? Je to ľahké: posypte si trošku aloe vera prášku na vašu zubnú kefku predtým, ako si pôjdete čistiť zuby. Aloe vera prášok lieči ďasná a odstraňuje ich ochorenie.

Len pitie aloe tiež pomôže liečiť vaše ďasná: potrite si tekutinu okolo vašich úst zopárkrát pred každým prehltnutím. Očistíte tak vaše ďasná v liečivom aloe géle a oni sa začnú rýchlo liečiť. Dokonca niekoľko prípadov ochorení ďasien sa dá úplne vyliečiť podľa toho, ako používate aloe vera gél. (Mimochodom, väčšina ľudí s týmto ochorením má často chronicky nedostatok vitamínu D, takže ak zvýšite váš príjem vitamínu D aloe vera gélom, vaše výsledky budú úžasne nadpriemerné!)

Aloe vera lieči popáleniny, rezy a odreniny

Pokiaľ je aloe používaný na vonkajšiu aplikáciu, je to tým najlepším „dressingom“ (ošetrením) na rany, aký bol objavený a ďaleko prekračujúcim schopnosť aj tých najpokrokovejších pohotovostí pre ošetrenie rán. Funguje to tak, že zároveň uzatvára rany zatiaľ čo navádza zvýšený tok krvi do rany a zvyšuje hojenie rany. Aloe bol známym liečivom na hojenie popálením tretieho stupňa u obetí bez zjazvenie (jazvy zmizli!) a na obnovenie popálenej pokožky, ktorá by normálne mala byť odumretá. Každá pohotovosť v každej nemocnici na celom svete by mala mať aloe vera po ruke, ale oni radšej uskladňujú chemické lieky viac ako účinnejší aloe vera gél z prírody (nemusíte patentovať aloe vera gél, takže z toho potom ani neexistuje žiaden stimul na zisk).

Aloe vera gél je mimoriadne účinný v liečení rán. Veľké kusy aloe vera gélu môžu doslova byť naplnené do vnútra rán ako sú strelné rany alebo roztrhnutie tkanív. Umiestnenie priamo alebo do rany zabíja baktérie, chráni pred infekciou a vyživuje porušené tkanivá zatiaľ čo uzatvára ranu proti vonkajšej infekcii. Aloe je neporaziteľné v jeho schopnosti pohotovostného lieku. Ak by americká armáda mala nejaký zmysel, prinášala by svojim vojakom, ktorý trpia zraneniami z črepín alebo popáleninami z výbuchov, aloe vera listy.

Aloe vera chráni zvieratá a ľudí pred niekoľkými hemoragickými šokmi (strata krvi)

Tu môžete vidieť fascinujúci dôkaz fytonutrientov nachádzajúcich sa v aloe vera. Hovoril som o tom už v predošlom článku, ale nikdy som to nerozoberal do detailov. Preukazuje sa, že špeciálne polyméry nachádzajúce sa v aloe vera géle majú schopnosť umožniť kyslíku prenášať kapacitu krvi.

Čo týmto myslím? Aloe vera gél premieňa „blatistú“, kyslíkom ochudobnenú krv na plynulú na kyslík bohatú krv! Je to teraz používané americkou armádou, aby ušetrila životy ich vojakov, ktorí majú obrovské straty krvi z bojových zranení. Pôvodný výskum bol uskutočnený na potkanoch neetickými výskumníkmi, ktorý zabíjali potkanov. Nechali potkanov vykrvácať, odstránili až 3,15mL krvi na 100 gramov potkanieho tela (čo je veľké množstvo pokiaľ zvážime malú veľkosť potkaních tiel), potom ich skúšali oživovať vstreknutiami polymérov získaných z aloe vera. Štúdie ukázali fenomenálne zlepšenia v resuscitácií, krvný tlak a prežitky v skupine, ktorá prijímala aloe vera polymér.

Znamená to teda, že aloe vera použité na pozostalú krv funguje lepšie. A toto bolo vykonané na potkanoch, ktorí verte alebo nie, majú lepšie stravovacie návyky ako priemerný americký konzument. Používaním aloe vera by bolo zlepšenie „blatistej“ krvi u mnohých amerických dospelých viac ako udivujúce. Chemické spoločnosti, samozrejme, chcú oddeliť niektoré chemikálie nájdené v aloe vera a zmeniť ich na patentovateľné lieky. Ale nie je to úplne nevyhnutné. Len jedením aloe vera môžete dosiahnuť úspechy. Okrem toho, úspechy nie sú kvôli oddeleným chemikáliám, ktoré sú vytvorené možnou súhrou prenášajúcich fytonutrientov. Existuje niečo, čo mnoho ľudí v oblasti západnej farmaceutickej vedy doteraz nedokážu pochopiť: súčinnosť liečenie zlúčením s prírodou.

Aloe vera gél je jedným z mojich tajomstiev pre mocný atletický výkon. Ľudia, ktorý ma poznajú v posilňovni, ma volajú ako „kardio stroj“. Dokonca mi dali aj prezývku na Capoeire, ktorá znamená „Stroj“. Pretože vo veku 38 rokov, mám výkonnosť ako 20-ročný. Jedným z mojich tajomstiev je, že jednoducho pravidelne jem čerstvý aloe vera gél. Privádza do mojej krvi viac kyslíka, ktorý zvyšuje funkciu tkanív a orgánov. Dáva mi to silnejšiu „kyslíkovú výhodu“ ako iným, pretože takmer nikto neje aloe vera (sú príliš uzavretý myšlienke, že by mohli uvažovať o možnosti, čo by to mohlo spraviť pre nich). Takže zatiaľ čo statní jedia jedovaté jedlá a berú toxické lieky, ja jem živinami obohatené skvelé jedlo a požívam aloe vera.

Účinok je taký silný, že som si celkom istý, že čoskoro aj profesionálni atléti začnú toto riešiť a začnú sa dopovať aloe vera gélom. Budú bicyklovať na dlhšie vzdialenosti, rýchlejšie plávať a zotavia sa rýchlejšie z akejkoľvek fyzickej aktivity. Aloe vera premieňa obyčajnú krv na super-okysličenú krv. Ale musíte ho jesť naozaj veľa. Nemôžete očakávať obrovský úžitok, pokiaľ jete len tenké kúsky aloe vera. Musí byť súčasťou vašej stravy. Jedzte ho ako jedlo.

Zníženie mŕtvice a srdcových infarktov

Teraz, ak viete všetko o príčine mŕtvice a srdcových infarktov, mali by ste si uvedomiť, že zlepšenie kvality krvi bude mať významný dopad na zníženie srdcových infarktov a mŕtvice. Pokiaľ viem z mojich znalostí, neexistuje žiadna štúdia sledujúca tento efekt, ale bezpochyby viem, že bude čoskoro študovaná. Jedenie aloe vera je ako pridávanie prírodnej nelepiacej sa prísady do vášho krvného toku. Zastavuje krvné bunky pred zhlukovaním sa, čo je súčasťou toho čo zapríčiňuje mŕtvicu.

Vyšetrenie živej kvapky krvi pod tmavým mikroskopom (dark-field microscopy – DFM) je technika pre sledovanie ľudských krvných ciev. Ako každá technológia na ochranu chorôb bez liekov a operácie bola cenzúrovaná a utláčaná lekárskym ústavom, ale zaujímavé na tom je, že zobrazuje tvar a štruktúru vašich krvných buniek. Môžete vidieť ako sú vaše krvné bunky tvarované a ako sa zhlukujú. Väčšina ľudských krvných buniek sa zhlukuje dokopy, pretože prežívajú na indukovanej zlej strave vyprážaných jedál, homogenizovaných mliekarenských tukoch, nasýtených živočíšnych tukoch, hydrogenovaných (vodíkových) olejoch a ďalších smrteľných jedlách. Tieto masívne zhluky krvných buniek spomaľujú krvný tok a môžu byť nakoniec uviaznuté v kapilárach (trubica s malým vnútorným priemerom) obehového systému, ktoré blokujú živiny a kyslík do tkanív a mozgových buniek. Na druhej strane, aloe vera spôsobuje, aby sa krv stala „nelepkavou“ vytváraním toku, aký by mal byť – jedna krvná bunka za čas – takže kyslík a živiny sa môžu dostať do každého orgánu a bunky vo vašom tele.

V skutočnosti aloe vera môže obrátiť „blatistú krv“ zatiaľ čo krv prenáša viac kyslíka a to znamená celkom zrejmú redukciu srdcových infarktov a mŕtvice. V skutočnosti, tiež znižuje aj vysoký krvný tlak, pretože časť príčiny, prečo je krvný tlak taký vysoký je, že krv niektorých ľudí sa mení na hustú lepkavú tekutinu, ktorá preteká ako melasa. Základná fyzika hovorí, že hustejšia tekutina prečerpá viac tlaku cez každý systém. Znížením viskozity (lepkavosti) a vytvorením krvného toku trecím spôsobom, krvný tlak je automaticky znížený.

Jestvuje mnoho ďalších úžitkov, ktoré prináša jedenie aloe vera gélu ako je napríklad aj zvýšený krvný tok do mozgu, ktorý by mohol znamenať zníženie Alzheimerovej choroby, zlepšené učenie, zlepšenú pamäť a lepšiu poznávaciu funkciu. Tieto výhody ešte neboli dokázané štúdiami, ale to neznamená že keď aloe neposkytlo tieto výhody tým, ktorý ho požívajú. Pokiaľ nebudú finančné prostriedky na skúmanie aloe vera, veda bude zaostávať za realitou ďalších niekoľko dekád. Väčšina najlepších liečiacich úžitkov rastliniek zostáva nepreskúmaných, pretože neexistuje žiaden motív pre zisk, aby sa tieto štúdie financovali. Takže neočakávajte, že vedci budú „skákať“, aby mali príležitosť „dokázať“, že aloe vera má všetky tieto výhody. Jednoducho ho jedzte a sledujte vaše zlepšenia v zdraví. Získate výhody bez ohľadu či budete čítať správy publikované od štatistikov o týchto výhodách.

Čo obsahuje aloe vera gél?

  • voda

  • 20 minerálov

  • 12 vitamínov

  • 18 aminokyselín

  • 200 aktívnych rastlinných zlúčenín (fytonutrientov) zahrňujúcich:

    •  enzýmy

    •  triterpenes (fytonutrient znižujúci cukor v krvi)

    •  glyconutrienty a glycoproteíny

 

  • Polysacharidy obsahujúce:

  •  acemannan, mannose-6-fosfát polymannany

 

  • Fenolické glycosides zahrňujúce:

  •  dihydrocoumarins

 

Chutný recept aloe zázraku od Mikea Adamsa

  • 1 veľký čerstvý surový list aloe vera (ale teplotou znížený suchý aloe vera gél prášok ak nemáte rastlinku)

  • 1 naberačku Jay Robbˈs bieleho vajíčkového bielkovinového prášku (nesladený)

  • 2 šálky čerstvých bobúľ (jahody, maliny, čučoriedky alebo skombinujte)

  • 1 štvrtinu Blue Diamond nesladeného mandľového mlieka (alebo sójového mlieka alebo mlieka, ktoré pijete)

  • ½ čajovej lyžičky stevia alebo 2 polievkové lyžice nektáru z agáve (alebo vaše obľúbené sladidlo

  • (ľubovoľne) 1 šálku varenej quinoa (mrlíka) (pridajte bielkoviny a vlákna do drinku)

  • 1-2 šálky vody

 

Inštrukcie: Pridajte všetky prísady okrem vody a aloe vera gélu. Zmiešajte až kým nevznikne chutná tekutina (použitím odporučeným Vita-Mix mixéra). Pridajte aloe vera a doplňte vodou ako posledný krok , potom miešajte ešte 10 sekúnd. Výsledná hustota by mala byť ako mliečny koktail. Pite a tešte sa!

 

Vyhľadajte viac receptov v mojej knihe Superfood Smoothies. Mám domáce recepty pre zastavenie ochabujúcich chorôb, ukončenie porúch trávenia, zníženie cholesterolu a oveľa viac a to všetko používaním prírodnej medicíny z ovocia a zeleniny!

Poznámka: čerstvé aloe vera v skutočnosti nemá chuť. Iné druhy aloe majú jemnú horkú chuť, takže musíte pridávať viac sladidla pokiaľ používate sušené aloe vera. Vždy odporúčam čerstvé surové aloe vera priamo z vašej záhrady ak je to možné. Nič nie je lepšie ako živá rastlinka, ale aj teplotou znížené sušené aloe vera by znamenalo druhú najlepšiu možnosť.

Poznámky k používaniu aloe vera

Ak ste ešte nikdy nejedli aloe, mali by ste začať najskôr s malým množstvom. Nikdy som nepočul, že by niekto mal alergiu z aloe vera, ale to nikdy nezistíte, pokiaľ ho neskúsite.

V každom prípade, po prijatí veľkého množstva aloe vera, by ste mali cítiť rozdiel vo vašom trávení na pár dní. Ak budete mať zápchu, aloe zníži jej závažnosť a vy si môžete všimnúť zlepšenie vašej stolice. Ak máte bolesti brucha alebo bolesť čriev, môžete si všimnúť ako ich aloe zníži alebo kompletne odstráni. Podľa mňa je aloe vera najlepšia interná medicína pre liečenie črevných polypov. Upokojuje črevný trakt a pomáha liečiť pred-rakovinové lézie (poškodenia) alebo ich rast. V skutočnosti, strava založená na čerstvých šťavách využívajúca zeleninu a ovocie kombinované s aloe vera gélom je prakticky zázračná liečba pre rakovinu hrubého čreva v prvom štádiu. Užívajte to ako rýchlu čerstvú šťavu + aloe vera. Je to veľmi silný čistiaci recept.

Miešať alebo nemiešať?

Pretože aloe vera obsahuje veľa prospešných polysacharidov s dlhým reťazcom, vždy som bol zvedavý, či miešanie gélu vo Vita-Mix môže zapríčiniť či sa niektoré polysacharidy poškodia. Dospel som k záveru, že najlepšie je pridať aloe vera ako poslednú prísadu, pretože to bude tak zmiešané najmenej a tým sa zminimalizuje každé potenciálne roztrieštenie polysacharidov.

Takže či už použijete čerstvý aloe vera gél alebo sušený aloe vera prášok, zmiešajte najskôr všetky ingrediencie dokopy a aloe vera pridajte ako posledné. Ak je to možné, miešajte aloe čo najkratší čas.

Kde sa naučíte viac

AloeCorp QMatrix low-temperature technology: https://www.aloecorp.com/back.php?name=qmatrix

The International Aloe Science Council research page: https://www.iasc.org/articles.html

Wikipedia page on aloe vera: https://en.wikipedia.org/wiki/Aloe_vera

Brief history of aloe vera at: https://www.qni.com/~gic/herb/aloevera.htm

 

Learn more: https://www.naturalnews.com/021858_aloe_vera_gel.html#ixzz25K1PrdZA

Krátke zhrnutie obsahu linkov:

,,Aloe, domorodá rastlina Afriky, je tiež známa ako „ľalia púšte“, „rastlina nesmrteľnosti“ a „liečivá rastlina“. Názov je odvodený z arabského slova „alloeh“ znamenajúci horký pre horkú chuť tekutiny nachádzajúcu sa v listoch. 1500 rokov pred naším letopočtom Egypťania zaznamenali použitie tejto liečivej bylinky pri liečení popálenín, infekcií a parazitov.“

Existuje približne 500 druhov aloe rastúcich v podnebí celého sveta. Starovekí Gréci, Arabi a Španieli používali túto rastlinu po tisícročia. Africkí lovci neustále potierajú ich telá gélom, aby sa znížil pot a ich pach.

Rozsiahly výskum od 30-tych rokov minulého storočia ukázal, že čistý gél má dramatickú schopnosť liečiť zranenia, vredy a popáleniny prikladaním ochranných náterov na postihnutú oblasť a urýchľovanie liečiaceho stupňa.

O autorovi

Mike Adams je výskumník pre zdravie získané prírodou, autor a ocenený žurnalista s energickým záujmom o osobné zdravie, životné prostredie a silu prírody, ktorá nás lieči. Je autorom viac ako 1800 článkov a tuctov správ, sprievodcov a rozhovorov tém o prírodnom zdraví a publikoval množstvo kurzov na pripravenosť a prežitie, vrátane finančnej pripravenosti, dodávok núdzových potravín, mestského prežitia a „taktickej sebaobrany“. Adams je nezávislý novinár so silnou etikou, ktorý nie je platený za písanie článkov o produktoch spoločnosti. V roku 2010, Adams vytvoril Tv.NaturalNews.com, stránku deliacu sa o videá s tematikou zaoberajúcou sa o prírodný spôsob života predstavujúcu tisícky videí o jedlách, fitnes, „zelenom spôsobe života“ a ďalších. Adams je tiež predsedom vysoko úspešnej softvérovej spoločnosti , ktorý rozvíja softvér na povolenia emailových kampaní odberateľom. Adams je v súčasnosti výkonný riaditeľ Consumer Wellness Center, a 501©3 neprofitujúci, a teší sa externým aktivitám, vytvára fotky prírody, venuje sa pilatesu a bojovému umeniu. Známy na internete ako „Zdravý Ranger“ Adams sa delí o svoju etiku, šíri vyhlásenia a osobné zdravotné štatistiky na www.healthranger.org

—————

Späť